Zelena čistka 2018 – Jedan dan. Jedan planet. Jedan cilj.

Byekobreza_wp

Zelena čistka 2018 – Jedan dan. Jedan planet. Jedan cilj.

Poštovani,

zadovoljstvo nam je pozvati Vas na sudjelovanje u najvećoj nacionalnoj kampanji zaštite okoliša – Zelena čistka 2018. Ove godine pridružit ćemo se volonterima 150 zemalja s kojima ćemo zajedno 15. rujna 2018. godine u sklopu Svjetskog dana čišćenja (World CleanUp Day) čistiti otpad iz okoliša.

Jedan dan. Jedan planet. Jedan cilj.

Akcija će se održati 15.rujna 2018. u vremenu od 9:00 do 12:00 sati, a okupljanje sudionika je na Trgu Pavla Štoosa, s druge strane mosta na Dravi u 9:00 sati (prema Udruzi Spas). Čistit će se Dravska park šuma.

Sve potrebne informacije o akciji možete dobiti putem e-maila na adresi  ekobreza1.varazdin@gmail.com ili putem telefona na brojeve: 098 1988169 (Tamara), 098 702720 (Aurelija) i 091 2405029 (Siniša).

Dođite u što većem broju i podržite akciju kako bismo sebi i svojim bližnjima osigurali čist okoliš i ljepšu budućnost. Odvojimo jedan dan za čist okoliš.

Sa sobom ponijeti: radnu odjeću, alat, rukavice i osmijeh.

Nakon akcije druženje uz grah.

Jedan dan. Jedan planet. Jedan cilj.

World Cleanup Day započinje 15. rujna 2018. godine u 10 sati u Novom Zelandu, a s izlaskom Sunca u svakoj vremenskoj zoni volonteri će prenositi zeleni val u svojim zemljama. Akcija će obuhvatiti sve 24 vremenske zone i završiti 36 sati kasnije na Havajima.

Cilj akcije je okupiti 5% ukupnog stanovništva Republike Hrvatske, očistiti cijelu Hrvatsku od otpada u samo jednom danu i promijeniti sliku Hrvatske te tako utjecati na podizanje svijesti građana o problemu neodgovornog odnosa prema otpadu. Najprljavija karta na svijetu dovoljno govori o problemu s kojim se suočavamo pa World CleanUp Day podržava i predsjednik Skupštine Ujedinjenih naroda za okoliš.

Postanimo i mi jedan od najjačih svjetskih timova! Dosadašnjih šest akcija okupilo je 307 058 volontera iz svih krajeva Lijepe naše, ali ova godina je posebna. Trebamo pokazati sebi, ali i svijetu, koliko volimo svoju zemlju. Već 18. rujna 2018. će rezultati akcije biti predstavljeni od strane estonske predsjednice na konferenciji UN-a u New Yorku. Zemlje u okruženju imaju izuzetno jake timove i predane volontere pa vjerujemo da će nas i to potaknuti na zajedništvo i sudjelovanje u akciji čišćenja divljih odlagališta.

Postanite dio najveće svjetske građanske okolišne inicijative!

Pogledajte poruku svjetski poznate antropologinje Dr. Jane Goodall.

VIŠE INFORMACIJA
Najprljavija karta
Video (Hrvati u akciji na 0:04!)
World CleanUp Day Video
Kartirajte divlja odlagališta otpada pomoću mobilne aplikacije World CleanUp app – Kako kartirati divlje odlagalište

About the Author

ekobreza_wp administrator

Comments Are Closed!!!